De collectie

De collectie van Het Nederlands Jachtmuseum illustreert het jachtbedrijf in Nederland door de eeuwen heen:

• objecten met betrekking tot de techniek van het jagen (van valkenjacht tot meutejacht en van eendenkooi tot vinkenbaan), maar ook oudere en moderne jachtwapens.
  • documenten op het gebied van het jachtrecht, zoals ‘plakkaten en ordonnantiën’, jachtaktes en processen verbaal.
  • objecten die jagers van alle tijden verzameld hebben om hun jachtherinneringen te koesteren, waaronder jachttrofeeën en een imposante verzameling opgezette vogels en zoogdieren.
  • een uitgebreide bibliotheek
  • tekeningen, prenten en schilderijen. OLYMPUS DIGITAL CAMERA                                                                                                                            Foto: antiek dubbelloops hagelgeweer. ca. 1880